Radi informiranja javnosti objavljujemo tekst Izmjena zakona o povoljnijem umirovljenju.

Zakon o povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata

Izmjene zakona o povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata

Obrazac zahtjeva

 


  PRIOPČENJE VEZANO ZA PRESUDU

 

Tumačenje i definiranje stajališta vezano za ratna događanja moraju polaziti od činjenice da je rat sam po sebi veliko zlo i nesreća u kojem se događaju stradanja ljudi , ljudske žrtve i uništavanje materijalnih dobara.

Tako je bilo i u ratu u BiH u kojem su se događala velika materijalna razaranja, ljudske žrtve i zločini od strane pripadnika sve tri vojske .

Povodom 22. obljetnice pogibije 18 hrvatskih branitelja na Vrdima, mjestu sjeverno od Mostara, među kojima je uz sedam grudskih branitelja, te branitelja iz sela Vrdi i Širokobriježanin Damir Anić, ispred crkve svetih

Povodom obilježavanja 22. godišnjice pogibije ljubuških pripadnika HVO-a u Uskoplju, danas je održana sveta misa, te upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća poginulim hrvatskim braniteljima na uskopaljskoj bojišnici na Pidrišu.

Ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić primio je predstavnike širokobriješke Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata i prve ratne zapovjednike Prve dragovoljačke postrojbe protiv agresije na BiH ‘Poskok bojne’.

 

Prije dva dana braniteljima, invalidima rata i obiteljima poginulih branitelja s prostora četiri općine ŽZH-a nakon višemjesečnog moratorija isplaćena je financijska naknada po nalogu Ministarstva za pitanja branitelja i invalida rata FBiH. 

Back to Top