Razgovarao: Josip VričkoKatolički tjednik

Mladen Begić rođen je 1964. u Gradcu (općina Posušje). Na mostarskom Fakultetu filozofsko-humanističkih znanosti diplomirao je novinarstvo 2005. Uz to, završio je Zapovjedno-stožernu školu i Tečaj specijalističke obuke vojne policije. Glede vojne, zapravo ratne karijere prošao je put od zapovjednika voda do pukovnika, u činu kojega je i umirovljen 2007.

VAŽNA OBAVIJEST: Komunikacija sa strankama u Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  za vrijeme trajanja pandemije izazvane corona virusom (COVID-19)

Tema sastanka bila je primjena Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te odredbe koje će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2019. godine. 

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu 24.05.2018. godine je potpisan Sporazum između Federalnog zavoda za zapošljavanje, županijskih službi za zapošljavanje i županijskih ministarstava za braniteljska  pitanja, za projekt udruživanja sredstava za zapošljavanje djece poginulih i nestalih branitelja. Očekuje se da će na osnovu toga, u ovoj godini biti zaposleno oko 350 djece  poginulih i nestalih branitelja u cijeloj Federaciji BiH.

Radi informiranja javnosti objavljujemo tekst Izmjena zakona o povoljnijem umirovljenju.

Zakon o povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata

Izmjene zakona o povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata

Obrazac zahtjeva

 


  PRIOPČENJE VEZANO ZA PRESUDU

 

Tumačenje i definiranje stajališta vezano za ratna događanja moraju polaziti od činjenice da je rat sam po sebi veliko zlo i nesreća u kojem se događaju stradanja ljudi , ljudske žrtve i uništavanje materijalnih dobara.

Tako je bilo i u ratu u BiH u kojem su se događala velika materijalna razaranja, ljudske žrtve i zločini od strane pripadnika sve tri vojske .

Back to Top