Povodom obilježavanja 22. godišnjice pogibije ljubuških pripadnika HVO-a u Uskoplju, danas je održana sveta misa, te upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća poginulim hrvatskim braniteljima na uskopaljskoj bojišnici na Pidrišu.

Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Ljubuški, predstavnici općine Ljubuški na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem i predsjednikom Općinskog vijeća Tihomirom Kvesićem, te  županije Zapadnohercegovačke na čelu s predsjednikom Skupštine Antom MIšetićem, dopredsjednikom Vlade i ministrom financija Tonijem Kraljevićem i ministrom branitelja Mladenom Begićem.

 
Svetu misu koja je služena u kapelici na mjesnom groblju Pidriš predvodio je humački gvardijan fra Velimir Mandić.
 
Prigodnim govorom poginulih suboraca na Uskopaljskoj bojišnici i njihove nesebične žrtve prisjetio se Ivan Luburić Ković.
 
Ovo je prigoda da se i mi još jednom prisjetimo jedanaest hrabrih Ljubušaka koji su položili svoj život na uskopaljskoj bojišnici, to su: Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek.
 
 
Back to Top